Ads Top

iPhone X pil ömrü nasıl uzatılır?

iphone x pil ömrü uzatmak

Apple iphone X 'da lcd ekrandan vazgeçerek Oled ekran kullanmaya başladı.Oled ekranlar lcd ekranlara göre zaten daha az güç tüketiyorlar, ancak iphone x kullanırken bazı özelliklere dikkat edersek dahada fazla güç tasarrufu sağlayabiliriz.Şimdi sırayla bu özellikleri inceleyelim.      


1- Telefonu Karanlık Modda Kullanmak 
LCD ekranlara kıyasla daha az enerji tüketen OLED ekran, tek bir OLED, bir piksel boyutunda olduğu için her bir piksel bağımsız olarak aydınlanıyor veya kararıyor.Bu da ekranın koyu tonlar kullanıldığında daha az enerji tüketmesi anlamına geliyor. iPhone X’da pil ömrünün daha uzun gitmesini istiyorsanız gizlik karanlık modunu aktif hale getirebilirsiniz. Bunun için Ayarlar-Genel-Erişebilirlik-Ekran Kolaylıkları-Renkleri Tersine Çevir seçeneğini seçmeniz gerekiyor. True Tone ve Night Shift özellikleri devre dışına bırakan bu özellik seçildiğinde görüntüler, ortamlar ve koyu renk stilleri kullanan bazı uygulamalar dışında ekranın renklerini tersine çevirmek mümkün.

2- Uygulamaları Karanlık Modda Kullanmak: 
İşletim sistemi özelleştirmeye imkan tanımasa da bazı uygulamalar karanlık moda destek veriyor. Uygulamalarda karanlık bir tema seçilmesi durumunda iPhone X’un pil ömrü artırılabiliyor. Örneğin Twitter’ın ayarlar menüsünde gece modu özelliği yer alıyor. Bu özellik seçildiğinde siyah tonlar hakim oluyor ve bu da pil ömrünün uzamasına katkı sağlıyor.
   

3- Duvarkağıdını Değiştirmek:
Duvar kağıdının pil ömrü konusunda OLED ekrana büyük katkı sağlıyor. Ağırlıklı olarak karanlık bir duvar kağıdı seçmeniz durumunda da enerji tasarrufundan yararlanmak mümkün. 

Sizinde kullandığınız yöntemler varsa yorumda belirtebilirsiniz.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.