Ads Top

Google Lens İle Yapabileceğiniz 7 Harika Şey !



Google Lens yapay zekayla güçlendirilmiş, telefonunuzun kamerasını arama motoru olarak kullanmanızı sağlayan  bir google uygulamasıdır. Örneğin kameranızı bir köpeğin üstüne tutarak cinsini ve birçok bilgiyi öğrenebilirsiniz.

Gelin Google Lens uygulamasıyla yapabileceğimiz 7 harika şeye göz atalım.

1.Karvizitleri otomatik olarak telefon rehberinize eklemek:
Günlük hayatta çok kullanışlı olabilecek özelliklerden biri.Katıldığınız bir toplantıda tanışdığınız birinden aldığınız karviziti okutarak telefon rehberinize kişi olarak ekleyebilirsiniz.Böylece mail adres telefon numarası kişi ismi iş adresi gibi ayrıntıları tek tek girmenize gerek kalmaz. Ancak malesef bu özellik ios kısıtlamasından dolayı ios cihazlarda kullanılamıyor.

2.Kitap kapaklarını taratmak:
Kitap almak için gittiğiniz bir kitapçıda yada kütüphanede beğendiğiniz kitapların kapaklarını taratarak o kitap hakkında bir özete ve kitap yorumlarına anında ulaşabilirsiniz. Hemde kitabın fotoğrafını çekmek tarayıcıya ismini yazıp aratmaktan kolaydır.

3.Turistik rehber olarak kullanmak:
Gezileriniz sırasında herzaman yanınızda rehberiniz olmayabilir. Böyle zamanlarda kameranızla fotoğraf çekerek turistik bir eserin yada tanınmış bir binanın hakkında bilgiler edinebilirsiniz.Örneğin italya geziniz sırasında pizza kulesinin fotoğrafını çekerek tarihini ve diğer şeyleri öğrenirken ayrıca galerinize bir hatıranızıda eklemiş olursunuz.

4.Çiçekleri öğrenme:
Bir haftasonu pikniğinde bulduğunuz bir çiçeğin ne tür bir çiçek olduğunu hangi ülkelerde yaşam alanı olduğunu öğrenmek gibi.

5.Takviminize etkinlik ekleme:
Sokakta dolaşırken gördüğünüz bir konser buröşürünü yada tiyatro gösterisini kameranıza taratıp hem etkinlik hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilir hemde telefon takviminize etkinlik olarak ekleyerek telefonunuzun etkinlik zamanını hatırlatmasını sağlayabilirsiniz.

6.Restoranlar hakkında bilgi edinme:
Geçerken gördüğünüz bir restorana girip girmemekte kararsız kaldıysanız, belkide Google Lens size restoran hakkında bilgi vererek karar vermenizi sağlayabilir.

7.Metinleri kopyalama:
Kameranızı bir metnin üzerine çevirerek metni telefonunuza kopyalayabir, kopyaladığınız metinde arama yapabilir, yada başka bir dile çevirebilirsiniz.


Sizde Goggle Lens'i başka amaçlar için kullandığınız pratik yöntemleriniz varsa yorumlarda yazabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.