Ads Top

İos 12 İphone 5s'i Bile Hızlandıracak


Şuanda beta sürümünde olan ios 12'nin memoji, grup FaceTime aramaları ve geliştirilmiş bildirimler gibi dikkat çeken özellikleri var. Ancak kullanıcıların merakla beklediği bir diğer konuda iphone 5s cihazların ios 12 güncellemesi ile tam performanslı çalışıp çalışmayacağı sorusuydu.

Apple ios 12 ilk açıklandığında  iphone 6 plus kullanarak yaptığı gösterimde uygulamaların yüzde 40'a kadar hızlı açılacağı, klavyenin yüzde 50 hızlı açılacağı, fotoğraf çekmek için kaydırmanın yüzde 70 daha hızlı olcağı gibi iddalı vaadlerde bulunmuştu.

CNET bu iddaalı vaadleri test etmiş. İki adet iphone 5s'ten birine ios 11.4 diğerine ise ios 12 beta sürümleri yüklenerek yapılan testte ilginç sonuçlar çıkmış.


CNET'in değerlendirmesine göre Safari ve Mail gibi uygulamaların başlatılması, iOS 12 beta sürümünde önemli ölçüde daha hızlıyken, hava Durumu ve haritalar dahil olmak üzere diğer uygulamalarda neredeyse fark görülmedi.

Paylaşım sayfasının  iOS 11’de olduğundan daha hızlıydı. Ancak, bu sonuç her zaman tutarlı değildi - arka arkaya birkaç kez çalıştırdıktan sonra, iOS 11.4 çoğunlukla beta'yı yakalandı.

Açılış ​​zamanı, iOS 12 beta'nın açıkça geride kaldığı kategori oldu. iOS 11.4 daha hızlı yüklendi ve iOS 12'den 9 saniye önce çalışmaya hazırdı.

NOT: Bu test ios 12 beta sürümüyle yapılmış, son sürüm çıktığında ios 12 muhtemelen bu testtekinden daha stabil sonuçlar verecektir.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.